بخیه عمل بینی
بخیه عمل بینی در دو شکل جذبی و غیر قابل جذب انجام می شود. شکل غیر جذبی برای برش های عمیق استفاده می شود به این دلیل که از استحکام بیشتری برخوردار است. نوع جذبی جهت زخم های سطحی تر به کار می رود که بیشتر در داخل بینی کاربرد دارد. بخیه کردن بینی از مراحل پیچیده جراحی به شمار می رود و مهم است که به دست یک جراح ماهر انجام شود تا برای از بین بردن جای بخیه نیاز به مراقبت های طولانی مدت نداشته باشید. برای بخیه عمل بینی نیاز به دقت و مراقبت هایی مانند مصرف به موقع داروها ، جلوگیری از ضربه خوردن بینی و پیشگیری از عفونت نیاز است. برای اطلاع از جزییات بیشتر به ادامه مطلب مراجعه کنید.
بخیه عمل بینی و انواع آن
ترمیم درست بافت های بینی نیاز به بخیه شدن ظریف و دقیق دارد. بخیه زدن را یکی از مراحل مهم جراحی بینی می شمارند. اینکه از چه نخی برای بخیه و از چه شیوه ای استفاده شود در نتایج نهایی و بهبودی بیمار اثرگذار است. نخ های بخیه از مواد مختلف و با توجه به کارکرد آن ها در رنگ های مختلف تهیه می شوند. همان طور که گفته شد بخیه عمل بینی به دو صورت جذبی و غیر جذبی انجام می گیرد.
نخ بخیه جذبی (Absorbable suture) به مرور زمان در بدن حل شده و به کشیده شدن پس از دوران نقاهت نیاز ندارد. همچنین گفته شده که بیشتر مواقع برای بستن زخم های سطحی به کار می رود و معمولا به رنگ شفاف هستند. اما در رنگ های دیگری نیز یافت می شوند که جراح بینی اصفهان به سرعت آن ها را از یکدیگر تشخیص دهد.
بخیه غیر جذبی باید بعد از بهبودی زخم ها کشیده شود و معمولا در رنگ های سیاه و آبی تیره تولید می شوند. این نوع از بخیه ها در نواحی که نیاز به استحکام بیشتری دارند به کار می روند. مانند زخم هایی با برش های عمیق گزینه هایی هستند که برای دوخته شدن باید از نخ غیر جذبی برای آن ها استفاده شود. بخیه های غیر جذبی از آنجایی در سطح بیرونی پوست زده می شوند نیاز به مراقبت های خاص خود دارد تا به طور مثال مرطوب نشوند. خیس شدن این بخیه ها ، موضع جراحی را در معرض ابتلا به عفونت احتمالی و یا آسیب به محل جراحی قرار می دهد. نکته دیگری که درباره این نوع از بخیه های عمل بینی باید گفت این است که بین پنج الی هفت روز پس از جراحی ، همزمان با برداشتن آتل و گچ بینی ، کشیده می شوند.
مراحل بخیه کردن بینی
پیوند زدن بافت بینی پس از اتمام جراحی در سه مرحله آماده سازی و بخیه کردن و بررسی نهایی بخیه ها انجام می شود. قبل بخیه کردن ، پزشک موضع تحت جراحی را تمیز می کند تا از بروز احتمالی عفونت پیشگیری شود. بعد با ابزار مخصوص و نخ بخیه ، بافت بینی را به هم می دوزد. پزشک به صلاحدید خود از بخیه مستقیم یا بخیه زیگزاگ استفاده می کند. پس از تمام شن مرحله بخیه زدن ، یک بار دیگر موضع بخیه شده توسط جراح بررسی می شود تا از عدم خونریزی و مسایل دیگر در جراحی بینی اصفهان اطمینان حاصل شود.
از بین بردن جای بخیه در عمل بینی
باقی ماندن جای زخم و اسکار در موضع تحت جراحی امری طبیعی بوده و نوعی واکنش بدن به ورود ابزار خارجی به ناحیه است. بدن با تشکیل یک بافت موقت محل ضایعه را می پوشاند و سپس در طولانی مدت اقدام به جوش دادن دایمی می کند. از این رو با توجه به شدت و عمق زخم ممکن است جای بخیه روی بدن باقی بماند. اما در مورد بخیه عمل بینی شرایط کمی متفاوت تر است. اگر در انتخاب جراح خود دقت نظر به خرج دهید چنین عوارضی به مراتب کمتر روی خواهد داد. ظرافت به کار رفته در بخیه زدن توسط جراح و سپس مراقبت های بعد از جراحی توسط مراجع مانند عدم قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب ، عدم مصرف مواد دخانی و غیره ، می توانند در از بین بردن جای بخیه موثر باشند.
اگر بخیه عمل بینی باز شد چه کنیم؟
برای جلوگیری از باز شدن بخیه ها مهم است که بیمار مراحل مراقبت های بعد از جراحی بینی را جدی بگیرد. انجام کارهای ساده ای مانند مصرف به موقع داروها ، عدم دستکاری و فشار ندادن بینی ، نگهداری درست از پانسمان بینی همگی در پیشگیری از باز شدن بخیه نقش دارند. اگر به هر دلیلی بخیه ها باز شوند معمولا بینی خونریزی می کند. شدت خونریزی یا همراه شدن آن با سوزش می تواند علامت جدی از باز شدن بخیه عمل بینی باشد که باید فورا به پزشک مراجعه شود.
اهمیت انتخاب جراح در بخیه جراحی بینی
همان طور که در ابتدای مبحث گفته شد بخیه عمل بینی یک مرحله اساسی و مهم در عمل بینی به شمار می رود. برای نتیجه مطلوب باید در انتخاب پزشک خود دقت نظر به خرج دهید تا کار ظریف بخیه زدن به درستی انجام شود.